İlkçağda Eğitim

İlk Çağda, Ön Asya Uygarlık Merkezlerinde Eğitim

Nazmiye Mutluay


ISBN No: 9789756361061

176 sayfa




Uygarlık, evrensel boyutta ele alındığında bunun içerisinde Ön Asya'nın önemli bir katkısı ortaya çıkar. Kent yaşamının gerekli kıldığı kültürel etkinlikler öncelikle bu coğrafyada kök salmıştır...

Uygarlık, evrensel boyutta ele alındığında bunun içerisinde Ön Asya'nın önemli bir katkısı olduğu ortaya çıkar. Kent yaşamının gerekli kıldığı kültürel etkinlikler öncelikle bu coğrafyada kök salmıştır. Alışveriş ve bazı gereksinimlerini birtakım şekillerle ifade ederek önemli bir iletişim aracı olan yazıyı keşfedenler bu topraklarda yaşamışlardır. 

Ön Asya toplumlarının dikkat çekici bir özelliği de eğitim-öğretim merkezleri olan okullara ilk kez tanıklık etmiş olmalarıdır. Eğitim teşkilatı, dersler, öğretilen konular, öğretmen-öğrenci ilişkileri, uygulanan disiplin, öğrencilerin geçtikleri sınavlar, okul binaları, hatta öğretmene ödenen ücretlere ilişkin bilgiler bu bölgede yaşayan insanların bıraktıkları belgelerle günümüze ulaşmıştır. İlk kez okulların ortaya çıktığı bu en eski toplumlarda, eğitim sisteminin sorgulanması, bir Sümerli öğrencinin okula giderken duyduğu heyecan ya da Mısırlı bir babanın okuması için çocuğuna verdiği öğütler düşündürücü ve üzerinde durularak araştırılması gereken konular olmaktadır. Bu çalışmanın, uygarlığın beşiği olarak ön plana çıkan Ön Asya toplumları ile günümüz arasında bir bağ kurarken, aynı zamanda eğitim faaliyetleri alanındaki bakış açısını da zenginleştireceği düşüncesindeyiz.

Eğitim
halk egtimi
Halk Eğitimi
Rıfat Okçabol
Eğitim ve İktidar
Eğitim ve İktidar
Kemal İnal
çokkültürlü eğitim
Çok Kültürlü Eğitim
Ulaş Başar Gezgin
Untitled-1
Yüreğin Pedagojisi
Paulo Freire