Poyraz

Aidiyet, Göçmen ve Toplumsal Çeşitlilik

Derleyen: Mustafa Poyraz


ISBN No: 9786059378826

288 sayfa




Geleneksel yapının koruduğu, biçimlendirdiği v yönlendirdiği bireyler, bu yapının dağılmasıyla birlikte kendilerini "sahipsiz" ve terkedilmiş bir alanda, bir anlam ve aidiyet arayışı içerisinde bulurlar...

Geleneksel yapının koruduğu, biçimlendirdiği ve yönlendirdiği bireyler, bu yapının dağılmasıyla birlikte kendilerini “sahipsiz” ve terkedilmiş bir alanda, bir anlam ve aidiyet arayışı içerisinde buldular. Eski sosyal ilişkilerin ve aidiyet bağlarının çözülmesine karşın, yeni ve insanları mobilize eden başka toplumsallık biçimleri hâlâ sürece damgasını vuramadı. Kentselleşmiş ve giderek çeşitlenen bir dünyada, yeni toplumsallıklar ve dayanışma dinamikleri arayışı modern insanın en önemli kavgası olarak önümüzde durmaktadır.

Bu kitabın amacı, küresel ölçekte hızlanan göçün, değişik kültürleri bir araya getiren hareketliliklerin, farklıların etkileşiminden doğan yeni yaşam pratiklerinin, ortaya çıkan yeni toplumsal sorunların ve sınıfsal pozisyonların doğurduğu yeni toplumsallıklar oluşturma eğilimlerini tartışmaktır. Kendine bir var olma alanı arayan göçmenlerin, geleneksel, dinsel ve milliyetçi yaklaşımları öne çıkarma eğilimine girmeleri ve bunun yarattığı günlük pratikler de tartışma alanlarından birisidir. Dünyanın başka yerlerinde gözlemlenen bu durum, Türkiye’deki göçmen topluluklarını da yakından ilgilendirmektedir.

Katkıda bulunanlar: Ahmet Korkut Tuna, Ayhan Kaya, Şükrü Aslan, Ahu Paköz Türkeli, İbrahim Soysüren, Mahir Konuk, Jan Spurk, Julie Alev Dilmaç, Loic Gandais, M. Ertan Kardeş, Mustafa Poyraz, Vasoodeven Vuddamalay.

Sosyoloji ve Felsefe
sanat sosyolojisine giriş
Sanat Sosyolojisine Giriş
Sıtkı M. Erinç
Sosyolojiler Değil Sosyoloji
Sosyolojiler Değil Sosyoloji
Kadir Cangızbay
namus,töre ve eril şiddet
"Namusu", "Töre" ve Eril Şiddet
Recep Doğan
kentlesmenin toplumsal boyutları
Kentleşmenin Toplumsal Boyutları
Gazanfer Kaya