Bu çarpıcı ve önemli kitap, iklim değişikliğinin toplumsal boyutları üzerine mevcut ve doğmakta olan düşünceleri sunuyor. Açık bir dil ve güçlü örnekler kullanarak, iklim ve toplum arasındaki çok yönlü bağlantıları anlamaya yönelik temel kavramları ve çerçeveleri ortaya koyuyor.
Robin Leichenko ve Karen O’Brien, iklim değişikliğini, araştırma, politika ve eyleme yönelik birleştirici yaklaşımları gerektiren toplumsal bir mesele olarak çerçeveliyor. İklimin zorluklarına verilen karşılıkları biçimlendirmede dünya görüşlerinin ve inançların oynadığı önemli rollerin altını çizerek, iklim değişikliğinin toplumsal yönlendiricileri ve etkileri üzerine hem egemen söylemi hem de diğer söylemleri inceliyorlar. İklim değişikliğini süratle değişen bir dünya bağlamına yerleştiren bu kitap, dinamik siyasi, ekonomik ve çevresel bağlamların riskleri nasıl arttırdığını; fakat aynı zamanda, dönüştürücü karşılıklar için de nasıl fırsatlar sunduğunu gösteriyor.
Bu kitap, hem iklim değişikliği ve buna karşı yapılabilecekler hakkında bir giriş kitabı arayanlar için hem de bu konulardaki son bilimsel gelişmelerin derli toplu bir sunuşuna ihtiyaç duyanlar için çok önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor. Öğrenciler, bilim insanları ve zamanımızın bu önemli zorluğuna ilgi duyan diğer herkes için yazılmış olan bu aydınlatıcı ve hayranlık uyandıran kitap, okura değişen bir iklimdeki adil ve sürdürülebilir dönüşümlere yönelik bir olasılıklar silsilesi sunuyor.
.